De leukste arbeidsvoorwaarde van Nederland

Ontdek de leukste arbeidsvoorwaarde van Nederland!

Een onderneming is zo goed als de mensen die er werken. Het is daarom essentieel dat u de juiste mensen aan uw organisatie weet te binden. Een uitgebalanceerd pakket arbeidsvoorwaarden is een effectief middel om medewerkers te werven, blijvend te motiveren en te behouden.

Nu Informatie Aanvragen

Arbeidsvoorwaarden als lokmiddel?

Het klinkt bijna als een lokmiddel, zo’n pakket aan arbeidsvoorwaarden. Letterlijk genomen zijn het de voorwaarden waartegen iemand werkt. Die moeten natuurlijk wel aantrekkelijk genoeg zijn wil iemand besluiten bij uw organisatie te komen of blijven werken. Daarbij gaat het niet alleen om de hoogte van het salaris. De werknemer is anno 2011 geïnteresseerd in het totale plaatje dat een werkgever te bieden heeft.

Van loonstrook naar snoepreisjes

Arbeidsvoorwaarden zijn in drie groepen te verdelen: de primaire, secundaire en tertiaire voorwaarden. Onder primair valt het salaris en hoeveel uur hiervoor gewerkt moet worden. Secundair is het aantal vakantiedagen, bijdrage in ziektekosten, pensioenregeling, leaseauto, korting op collectieve verzekeringen, etc. De tertiaire arbeidsvoorwaarden zijn vooral van belang in tijden van arbeidsmarktkrapte. Zo bieden oliemaatschappijen hun personeel bijvoorbeeld korting op het tanken. Snoepreisjes en sportabonnementen horen hier ook bij.

Meer dan een baan

Niet ieder bedrijf heeft de financiële ruimte om een uitgebreid arbeidsvoorwaardenpakket aan te bieden. Bovendien hebben HR managers hun handen vaak al vol aan de dagelijkse taken. Wat kunt u doen om medewerkers toch te motiveren voor u te komen werken of net dat ene stapje extra te zetten? Vaak zit het ‘m al in een stukje aandacht voor de medewerker. Want zoals hierboven al gezegd: deze wil méér dan alleen een baan.

Ontdek de leukste arbeidsvoorwaarde van Nederland

U kunt uw werknemers bijvoorbeeld een tegenwicht voor hun drukke baan bieden. In de vorm van ontspanning en vrije tijdsbesteding. Zo geeft u een duidelijk signaal af richting uw huidige én toekomstige werknemers dat de balans tussen werk en ontspanning bij u in het bedrijf hoog in het vaandel staat. De leukste arbeidsvoorwaarde van Nederland is ook bij u makkelijk te implementeren. Vraag ons naar de mogelijkheden!